Wat valt op?

Hoge werkdruk

“Working nine to five, what a way to make a living”. Dolly Parton zong dit lied niet voor de juridische branche. Vooral in de advocatuur worden (te) veel uren gemaakt. Hard werken is niet erg, wel als de balans tussen draagkracht en draaglast structureel wordt opgerekt.

Kantoor- en organisatiecultuur

De sfeer binnen advocatenkantoren en commerciële organisaties kan zeer prestatiegericht zijn. De focus ligt veelal op de kwaliteit van de inhoud van het werk en het halen van omzet. Er is soms minder aandacht voor andere aspecten van het werk, zoals persoonlijke ontwikkeling.

Een gebrek aan echte ondersteuning

Jonge advocaten ervaren vaak weinig steun en begeleiding. ‘Ze vinden het ook ongelooflijk moeilijk om daarom te vragen. Ze zijn heel bang om als onbekwaam of niet professioneel versleten te worden.’Vaak is de intentie van de partner/patroon er wel om te begeleiden, maar schiet het er in de waan van de dag bij in.

Moeite om hun eigen grenzen te bewaken

Omdat vooral jonge advocaten zichzelf nog moeten bewijzen binnen hun kantoor, hebben ze er vaak moeite mee om opdrachten te weigeren of in de tijd weg te zetten. Daarnaast willen ze graag aan de verwachtingen van cliënten voldoen, ook als die onrealistisch zijn.

Advocaten, notarissen en juristen hebben zich vaak vakinhoudelijk goed ontwikkeld, maar het ontbreekt hen regelmatig aan voldoende zelfbewustzijn.

Wat kan hen verder brengen?

Door mijn juridische achtergrond en analytisch vermogen, leg ik snel de vinger op de zeker plek en schroom ik niet om liefdevol te confronteren om de beste resultaten te behalen.