Onderwijs

In het onderwijs staat de kwaliteit van het onderwijs en de leerling / de student centraal. Als professor, bestuurder, directeur, schoolleider, adjunct, intern begeleider, remedial teacher, leraar, vakdocent, conciërge, medewerker schooladministratie / faculteit / onderwijsbureau draag je allemaal direct of indirect bij aan de ontwikkeling van mensen van jong tot oud. Een dankbare en veelzijdige opdracht in een prachtige branche.' Een vraag: hoe gaat het eigenlijk met jou?

Zorg

Zorg. Het woord zegt het al. Zorgverleners zorgen voor patiënten. Dit doen zij vaak vanuit hun hart en vol overgave. Het is een dienstverlenend beroep waar de patiënt centraal staat en de werkdruk hoog is. Nederland vergrijst, er is een personeelstekort in de zorg en de administratieve verplichtingen en regeldruk nemen toe. Er wordt meer gevraagd van minder mensen. Hoe goed zorg jij eigenlijk voor jezelf?

Juristen

Als bedrijfscoach ervaar ik dat de meerwaarde van deze doelgroep, naast de veronderstelde excellente kennis, juist ligt in de verbinding met en het aansluiten bij elkaar en cliënten. Hiervoor is het in eerste instantie nodig dat je jezelf, jouw kwaliteiten en aandachtspunten kent en dat je kunt reflecteren op jou eigen gedrag. Dit vraagt moed. Kan jij voorbij jouw meesterschap kijken en geloof jij in de kracht van kwetsbaarheid?

Ondernemers

Waarom ben jij ondernemer geworden? Waarschijnlijk vind je wat je doet zo leuk en ben je er zo goed in dat het ondernemerschap voor jou een logisch gevolg is. Dat je goed bent in jouw vak maakt niet direct dat je ook een goede ondernemer bent. Ondernemen is een vak apart. Hoe gaat het ondernemen jou af?